יצירת פרלינים
- יש לצקת את השוקולד המטומפרר לתבנית סיליקון או לתבנית פוליקארבונט . רצוי למלא את השקעים כמעט עד הסוף.
- לאחר מילוי השקעים, יש לדפוק את התבנית על גבי השולחן על מנת להוציא את בועות האוויר שיש בשוקולד.
- להכניס למקרר לפחות ל 3-4 שעות ולאחר מכן לחלץ בעדינות את הפרלינים מתוך התבנית.
יצירת טראפלס
חומרים:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גרם שוקולד מריר
היחסים הם 1:1
- מחממים בסיר שמנת מתוקה ומערבבים מדי פעם.
- חשוב מאוד שהשמנת לא תגיע למצב רתיחה, כלומר להוריד אותה מהאש רגע לפני….
- לקערה מכניסים קוביות של שוקולד מריר.
- שופכים את השמנת מעל השוקולד המריר ונותנים להם לנוח ביחד חצי דקה.
- מערבבים בזהירות את השמנת עם השוקולד עד שנוצרת אמולסיה חלקה.
- מניחים את הקערה במקרר למשך שעתיים-שלוש, עד שהגאנאש שיצרתם נהפך למוצק.
- לאחר שהגאנאש התמצק, אפשר להתחיל ליצור ממנו טראפלס.
- מסדרים קערה ובה שמים אבקת קקאו משובחת.
- מוציאים עם כפית חתיכה מהגאנאש (לא גדולה ולא קטנה מדי), יוצרים ממנה כדור ומכניסים לתוך הקקאו. עוטפים את הכדור בקקאו ובזמן ההוצאה, מנערים מעט את הקקאו.
- חוזרים על הפעולה הזו עד שכל הגאנאש