יצירת חיתוכיות “קריסטל”

יצירת חיתוכיות “קריסטל” – (40-50 חתיכות)

  • ממיסים בקערה מעל סיר אדים 300 גרם שוקולד לבן.
  • לאחר שהשוקולד הלבן נמס כמעט לחלוטין, מורידים מהסיר ומוסיפים 2 כפיות של ממרח נוגט. מערבבים היטב עד שכל השוקולד והממרח נעשים לאמולסיה אחידה.
  • קוצצים גס 2 חופנים של אגוזי מלך ומכניסים לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב.
  • מרפדים בנייר אפייה תבנית חד פעמית (בגודל בינוני-גדול).
  • שופכים בזהירות את השוקולד עם אגוזי המלך, משטחים ומכניסים לקירור לרבע שעה.
  • אחרי 10 דקות שהתחתית של החיתוכית במקרר, עוברים לשכבה השניה.
  • ממיסים בקערה מעל סיר אדים 300 גרם שוקולד מריר.
  • לאחר שהשוקולד המריר נמס כמעט לחלוטין, מורידים מהסיר ומוסיפים 2 כפיות של ממרח נוטלה. מערבבים היטב עד שכל השוקולד והממרח נהיים לאמולסיה אחידה.
  • שופכים את השוקולד המריר מעל שכבת השוקולד לבן ומשטחים אותו על גבי כל התבנית.
  • קוצצים דק מאוד אגוזי מלך (2 חופנים) ומפזרים מעל השוקולד המריר.
  • דופקים מעט את התבנית על גבי השולחן על מנת להוציא בועות אוויר.
  • מכניסים למקרר ל 3 שעות.

הגשה – לפני שרוצים לחתוך ולהוציא לאורחים, רצוי להוציא את תבנית השוקולד 10 דקות שתשהה בטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן לחתוך. החיתוך יהיה יותר נקי ומדויק.